Geschiedenis

FC Mariekerke

De club sloot zich in 1954 aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men stamnummer 5719 kreeg toegekend. Mariekerke ging van start in de provinciale reeksen, waar het de volgende halve eeuw bleef spelen.

De club bleef er afwisselende resultaten halen in de verschillende reeksen. Zo zakte men in 1996 terug naar Vierde Provinciale, het allerlaagste niveau. Mariekerke haalde er echter meteen de titel, en stootte het volgend seizoen zelfs meteen door naar Tweede Provinciale, waar men het volgend decennium bleef spelen. In 2007 zakte men nog eens terug naar Derde Provinciale, maar Mariekerke zou snel terugkeren en meteen een snelle opmars maken. In Derde Provinciale werd men immers na een jaar al kampioen en twee jaar later herhaalde men dit in Tweede Provinciale en zo bereikte men in 2010 voor het eerst het hoogste provinciale niveau.

Hoewel Mariekerke een nieuwkomer was, was de club er meteen een van de favorieten. Men werd er uiteindelijk dat eerste seizoen derde, haalde de eindronde en bereikte er de finale. Zowel de heen- als terugwedstrijd eindigden er op 0-0 tegen KFCO Wilrijk, maar Mariekerke won de penaltyreeks met 2-3.

In 2011 promoveerde de club zo voor het eerst in haar bestaan naar de nationale bevorderingsreeksen.

KVS Scheldezonen Branst

De club werd op 1 april 1951 opgericht als FC Scheldezonen Weert en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond, waar men ging spelen in de provinciale reeksen. Men ging van start in Derde Provinciale, toen het allerlaagste niveau. Op het eind van de jaren 60 werd de naam FC Scheldezonen Branst, later werd de naam KV Scheldezonen Branst.

Halverwege de jaren 70 degradeerde Branst naar de nieuw opgerichte Vierde Provinciale. Men kon dankzij een tweede plaats nog even terugkeren in Derde, maar meteen volgde een nieuwe degradatie, en Branst bleef de volgende jaren in Vierde Provinciale spelen. In 1993 werd men daar voor het eerst kampioen en promoveerde men nog eens naar Derde Provinciale, maar een jaar later zakte men weer.

In 1996 werd Scheldezonen Branst opnieuw kampioen in Vierde Provinciale en promoveerde het nogmaals naar Derde Provinciale. Ditmaal kon men zich daar wel handhaven en na twee seizoenen behaalde men ook daar de titel. Voor het eerst klom Scheldezonen Branst zo in 1998 op naar Tweede Provinciale. Het verblijf daar bleef beperkt tot een seizoen.

De volgende seizoenen bleef Branst in Derde Provinciale spelen, tot men in 2009 weer naar Vierde Provinciale degradeerde. In 2014 volgde weer promotie naar Derde Provinciale.